Over mij

Mijn foto
Acht jaar geleden deze blog gestart toen we met 23dingen bezig waren. Nu doe ik een poging mijn blog weer nieuw leven in te blazen.

donderdag 8 januari 2009

zang en dans op zondag

Zondag was het pasen en dat betekende dus weer een kerkdienst. Na twee dagen waren we er al aan gewend dat wij met ons gastgezin altijd keurig op tijd zouden zijn. Koos en Rien werden door Cornelius meegenomen naar de rechterkant in de kerk, daar zaten de mannen. Wij vrouwen zaten dus, logisch, rechts in de kerk. Cornelius is een rechtgeaarde orthodoxe gelovige en gaf gedurende de dienst steeds uitleg aan Koos en Rien over het hoe en wat. Toen ze op een bepaald moment beiden met hun benen over elkaar zaten werd daar wat van gezegd. Dat hoort dus helemaal niet! A
Na de dienst was er een lunch in het Spiritual Centre, waarbij ook de bisschop aanwezig was. Bij deze man waren we de dag ervoor ook op bezoek geweest. De lunch bestond uit o.a. matoke en een geit met te veel draaiuren aan het spit. Na de kerkdienst werden er buiten op het grasveld gekleurde eieren uitgedeeld aan de aanwezige kinderen. En dat waren er een heleboel. Wij deelden ook nog ballonnen uit tot groot plezier van de grote groep.
Hierna was het tijd voor het optreden van een groep van het ziekenhuis, dat ook op het terrein bij de kerk aanwezig is. Deze groep geeft d.m.v. zang, dans en toneel voorlichting over HIV.



Na dit optreden gingen wij mee naar het gastgezin van Rien en Irene. We kregen daar ook weer eten aangeboden. Ons gastgezin bleek daar ook aanwezig te zijn. Niet zo verwonderlijk als je weet dat beide mannen broers zijn. Na dit gezellig samenzijn gingen we met Elizabeth en Grace naar het optreden in het Ndere centre. Dus nog meer zang en dans. En eten, tijdens het optreden was er een buffet. Het schijnt dat deze groep ontstaan d.m.v. vrijwilligers werk bij het opvangen van straatkinderen. Zoiets vertelde Grace. Zij wist dit te vertellen omdat de leider van deze groep een buurman was (geweest) van haar ouders. Het optreden was in ieder geval erg de moeite waard vond ik, maar ja, ik houd nu eenmaal van dit soort muziek.
Ook hiervan een klein voorbeeldje:

Geen opmerkingen: