Over mij

Mijn foto
Acht jaar geleden deze blog gestart toen we met 23dingen bezig waren. Nu doe ik een poging mijn blog weer nieuw leven in te blazen.

maandag 10 maart 2008

Inkopen







Afgelopen zaterdag zijn we maar eens op pad gegaan om de nodige inkopen te doen i.v.m. onze reis naar Uganda en mijn avontuur in Botswana. Zo'n reis vraagt namelijk wel wat andere dingen qua bagage dan een simpele kampeertrip in Europa. Omdat ik tijdens zo'n kampeervakantie al vaak lek geprikt wordt door de muggen (en ook omdat het in Afrika zeker verstandig is zo'n ding bij je te hebben) was één van de gewenste aankopen een klamboe. Koos was al eens op vooronderzoek geweest en had bij de firma Soellaart
informatie ingewonnen. Op onze route kwamen we echter eerst nog bij de ANWB terecht. Er stonden een aantal rekken met afgeprijsde artikelen. Daar hebben we, als rechtgeaarde Hollanders, eerst even staan neuzen. Resultaat: 1 broek + 1 overhemd voor Koos en een t-shirt met lange mouwen (100 % katoen, ook dat nog) voor meer dan de helft van de prijs. In de rij bij de kassa zagen we een standaard met daarin o.a. de door ons gezochte klamboe. Dus daar ook maar drie van gekocht. Ook één voor onze dochter. Het schijnt dat er nogal wat "ongedierte"te vinden is daar waar zij naar toe gaat. Dit in de vorm van bijvof anders een lekkere grote
Ook niet iets waar je echt op zit te wachten om dat steeds uit je slaapzak te moeten verwijderen.
Ach en omdat we toch aan het uitgeven waren ook nog maar twee pakjes anti-muggendoekjes meegenomen. Voor als we de Deet of aanverwante artikelen vergeten lijkt ons dat wel handig in de handbagage.
Na de ANWB bezochten we een souvenirwinkeltje onder de Bavo. Want voor je gastgezin neem je wat mee zo is een goede gewoonte. Op de laatste vergadering hadden we overlegd dat we voor ieder gastgezin tenminste iets van Delfts blauw (of wat daar voor door moet gaan in ieder geval) mee zouden nemen. Na lang aarzelen onze keus bepaald en ook nog maar een handvol klompjes aan een lintje meegenomen. Voor de eventuele kinderen in de gastgezinnen. We vonden allebei één Delfts blauw geval genoeg. Nu nog verzinnen wat we dan als tweede kadootje meenemen. We verblijven, voor zover we het nu begrepen hebben, in twee gastgezinnen. Er vanuit gaande dat Koos en ik bij elkaar gehuisvest worden hebben we dus voldoende Delfts spul bij ons. We staan open voor allerlei ideeen. Maar het moet wel nog in de koffer passen en niet te zwaar zijn.
In een leuk klein eettentje hebben we toen eerst even geluncht. Daarna kwamen we toch ook nog bij Soellaart terecht. Daar gekeken naar iets wat we op de huid kunnen dragen om het geld (we moeten nogal wat cash meenemen). Ook daarin zijn we geslaagd. Over eventueel een lakenzak denken we nog even na.
Aangezien onze dochter jarig is tijdens haar verblijf willen we haar op haar afscheidsfeestje (2e paasdag) een kadootje geven. Ook daarin zijn we geslaagd. Wat het is verraad ik nog even niet. Stel je voor dat ze per ongeluk dit blog onder ogen krijgt. Is de verrassing weg.
Volgens Koos was de Bruna in Haarlem schuin tegenover de V&D. Ik had daar namelijk een reisgidsje over Uganda gezien en we hadden nog een boekenbon van Bruna. Maar ja, daar vergiste Koos zich toch echt in. Het was niet Bruna maar concurrent AKO en daar kan je dan de boekenbon van eerstgenoemde niet besteden.
Toen vonden we het welletjes geweest met shoppen en besloten we nog even een biertje te drinken bij de Ierse Pub in Haarlem. Daarna bepakt en bezakt weer met de bus terug naar huis.

Geen opmerkingen: